De Weide boekt klinkende overwinning

Hoogeveen - In het thuisduel tegen Klazienaveen heeft De Weide een dik verdiende en ruime zege behaald. De krachtsverschillen in de 2e klasse J dit seizoen zijn bijzonder klein. Een tweetal zeges of nederlagen bepalen een fraaie klassering of nacompetitieperikelen.

De Weide startte voortvarend en kwam via Marc v.d. Graaf op een vroege voorsprong.

Door een ongelukkige eigen goal van Frank Benjamins kwamen de gasten op gelijke hoogte. Na de thee kreeg de thuisploeg meer en meer controle over het duel en dat resulteerde via doelpunten van Frank Benjamins, Coulier, Belt en Sander Benjamins in een klinkende 5-1 overwinning.

De Weide begon met aanvallende bedoelingen

Trainer Smid had gekozen voor een drietal aanvallende spelers en dat resulteerde voor Bosma een plek op de bank. De Weide begon goed aan het belangrijke thuisduel, dat zonder meer een zes punten duel genoemd mocht worden. In de beginfase onderschepte Strijker bijna een terugspeelbal, maar de gasten kwamen met de schrik vrij. Even later een pass van Strijker op Benjamins, maar diens schot ging rakelings naast. Ook een doelpoging van Buining mistte het doel van de gasten nipt. Na een fraaie voorzet van Belt kwamen de groenwitten via een uitstekend schot van Mark v.d. Graaf wel op voorsprong. De Weide kreeg nog prima kansen via Strijker en Benjamins. Volledig onverwachts kwamen de gasten in de 34e minuut op gelijke hoogte.Een vrije trap van Bloemberg kwam op het hoofd van Frank Benjamins en deze passeerde op ongelukkige wijze zijn eigen doelman. Via Luchtenberg nog voor de thee een prima mogelijkheid om opnieuw op voorsprong te komen, maar diens schot, na een corner, ging rakelings over. Na opnieuw een prima voorzet vanaf de rechtervleugel door Belt, die zijn directe tegenstander diverse keren te snel af was, een mogelijkheid voor Benjamins, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman en in de rebound schoot Strijker de bal net naast. Frank Benjamins stuurde Belt de diepte in en deze gaf de bal fraai voor het doel, waar Frank Benjamins op slag van rust De Weide naar een hernieuwde voorsprong schoot.

Ook na de thee hadden de groenwitten het initiatief, maar het spel was rommelig.

Klazienaveen kreeg in de 58e minuut nog een prima mogelijkheid, maar de kopbal van Wilts ging rakelings naast. Even later een prima schot van Luchtenberg, maar doelman Hoff keerde de bal bekwaam. Via Strijker kreeg De Weide nog een fraaie kans, maar zijn inzet ging rakelings naast. Even later was het Justin Belt die zijn prima wedstrijd deze middag bekroonde met een fraaie treffer en daarmee De Weide op een 4-1 voorsprong zette.

Even later opnieuw een kans voor Belt, maar na een voorzet van Frank van Veen was zijn inzet een prooi voor doelman Hoff. In de 79e minuut een prima kans voor invaller Bosma, maar zijn inzet na een pass van Benjamins ging rakelings naast. In de slotfase was het invaller Sander Benjamins die scoorde en daarmee de eindstand van 5-1 op het scorebord liet zetten.