Dames Olhaco degraderen naar derde divisie

Hoogeveen - De tranen biggelden bij sommige speelsters van Olhaco over de wangen, nadat de ploeg van trainer Marcel Veldscholten was gedegradeerd naar de derde divisie. De erste pd-wedstrijd tegen Vovem ’90 werd nog wel met 2-1 gewonnen door Olhaco, maar daarna was Sudosa 3 te sterk voor de Hoogeveense dames (0-2).

Daardoor promoveert de ploeg uit Assen naar de tweede divisie en daalt Olhaco af. Zo sluit Olhaco het seizoen in mineur af.

Olhaco herstelde zich goed in eerste wedstrijd

Olhaco begon de pd-wedstrijden voor handhaving tegen Vovem ’90 veelbelovend. Na een dramatische eerste set die met 14-25 werd verloren, herstelde Olhaco zich goed. Via 25-17 en 25-18 pakte de ploeg van Veldscholten alsnog de broodnodige 2-1 overwinning. Daarna bleek Sudosa 3 veel te sterk voor Vovem ’90 (2-0), zodat de beslissing zou vallen in het duel tussen Olhaco en Sudosa 3. In de eerste set begon Olhaco mat Margit Habing, José Dorland, Cyanne Werkman, Dorien Wobben, Romee Veenstra, Elizanne de Vries en libero Ingrid Baas.

De start van Olhaco was dramatisch, want al snel stond het 0-7. Olhaco kreeg geen vat op de opslag van de gasten en de ene foute stop volgde de andere op. Bij 13-22 leek de set al gespeeld, maar het pleitte voor Olhaco dat het zich niet gewonnen gaf en bleef knokken voor een goed resultaat. José Dorland nam haar ploeg op sleeptouw en scoorde regelmatig. Olhaco kon met haar opslag druk uitoefenen en kwam terug tot 18-22. Na 18-24 scoorde Elizanne de Vries een paar aces en was er nog hoop op setwinst: 22-24. Een midaanval van Sudosa 3 zorgde echter voor een koude douche: 22-25.

Die mokerslag kwam Olhaco in de tweede set niet meer te boven. Tot 7-9 kon Olhaco nog enigszins bijblijven, maar daarna heerste Sudosa 3, dat met drie speelsters uit Dames 1 speelde. José Dorland was de enige die punten binnen smashte, maar het bleek niet genoeg voor setwinst. De tweede set ging overtuigend via 14-25 naar Sudosa 3, dat door deze zege promoveert naar de tweede divisie. Voor Olhaco waren de druiven zuur, want de ploeg speelt volgend seizoen in de derde divisie. Marcel Veldscholten stond er verslagen bij. ‘Ik heb een zwaar klotegevoel. Dit is waardeloos. We moeten gewoon tot de conclusie komen dat Sudosa beter was dan wij. Dit past in het beeld van het hele seizoen. We maakten gewoon te veel individuele fouten. Ook hadden sommige speelsters moeite met de spanning. Iedere keer als we het moeten doen, doen we het niet. Halverwege het seizoen had ik nog hoop op handhaving, maar degradatie is natuurlijk een deceptie. Tot nu toe heeft iedereen aangegeven te blijven, maar misschien zijn er speelsters die naar aanleiding van de degradatie alsnog vertrekken.’