Hoogeveen komt moeizaam langs Achilles 1894

Assen – Hoogeveen is het Paasweekend goed begonnen. Vrijdagavond werd de Drentse derby tegen Achilles 1894 met 1-3 gewonnen. Eenvoudig ging dat echter niet. De Assenaren gaven de punten dan ook zeker niet cadeau en de zege kwam moeizaam tot stand. Maandagmiddag wacht de uitwedstrijd bij Silvolde.

Hoogeveen leek zich in de beginfase op de vrijdagavond training te wanen in plaats van in een wedstrijd. Men stond bij de eerste corner totaal niet op te letten, waardoor Luuk Kuipers na 53 seconden zo maar de 1-0 mocht binnenkoppen.

Fraaie treffers

Daarna herstelde de ploeg van Nico Haak, zonder de geschorste Björn Zwikker, zich echter en kwam het via een fraaie treffer van Menno Heerkes op gelijke hoogte. Een gelopen koers was het echter niet. Het eerste half uur was ook zeer vermakelijk met kansen over en weer, waarbij de grote kansen voor de thuisploeg waren. Het was echter Hoogeveen dat uiteindelijk toch op voorsprong kwam. Sadik Spijodic schoot een vrijetrap fraai binnen.

In de slotfase van de eerste helft verzuimde Hoogeveen meer afstand te nemen. Menno Heerkes en Sadik Spijodic verzuimden de trekker over te halen.

Gelijkmaker

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niets. Een kwartier voor tijd verzuimde Engbers de marge te vergroten, waardoor de gelijkmaker van de thuisploeg boven Hoogeveen bleef hangen. Niet ten onrechte, want in de 85e minuut moest doelman Nick Borgman alles uit de kast halen met een doelpunt van Rick Wiersma te voorkomen. Via de vingertoppen van de goalie belandde de bal op de lat.

Ver in de blessuretijd viel dan toch de bevrijdende derde treffer. Menno Heerkes stuurde de ingevallen Saber Hendriks weg, die het lot van Achilles vervolgens beslechtte.

Achilles 1894 – Hoogeveen: 1-3 (1-2). Scoreverloop: 1e Luuk Kuipers 1-0, 14e Menno Heerkes 1-1, 28e Sadik Spijodic 1-2, 94e Saber Hendriks 1-3. Scheidsrechter: Jeen Boringa. Gele kaarten: Haanstra, Ploeger, Van Houten, Traore, Hannema (allen Achilles 1894), Mohamed, Berends, Roemahlewang (allen Hoogeveen). Toeschouwers: 300. Opstelling Hoogeveen: Borgman, Menno Heerkes, Van Dijk, Manning (Hendriks), Spijodic (Roemahlewang), Tom Heerkes (Kreeft), Mohamed, Engbers, Kleinheerenbrink, Berends, Reinders.

Man van de wedstrijd: Thomas Reinders