Belevingsbos krijgt steeds meer vorm

Noordscheschut - Het Belevingsbos Noordscheschut krijgt steeds meer vorm. Onlangs zijn er 35 kleurige nestkastjes opgehangen langs het Kleuter-Peuterpad, die zorgen voor een vrolijke aanblik.

Het Belevingsbos is in acht percelen gedeeld en in twee percelen hebben de vrijwilligers van het belevingsbos een extra pad gemaakt waar spelobjecten voor peuters en kleuters komen die hun zintuigen, horen – zien – doen, gaan prikkelen. Het pad wordt nu nog Peuter-Kleuterpad genoemd maar de werkgroep Belevingsbos Noordscheschut heeft inmiddels een naam bedacht, maar die wordt nog even geheim gehouden. Binnenkort worden er nog drie wandelroutes uitgezet, twee door het bos en één dorpsommetje, dat onder meer door het bos gaat.

De Skutterties

De onlangs opgehangen nestkastjes zijn gemaakt door de peuters van peuterspeelzaal De Skutterties. De kastjes zijn geschonken door Landschapsbeheer Drenthe en tijdens de ouderavond eind januari, waar Paula Benjamins van de werkgroep een presentatie heeft gehouden, mochten de ouders voor hun peuter het nestkastje in elkaar zetten. De peuters mochten ze zelf verven en ze leerden waarom deze nestkastje in het bos werden opgehangen. De kinderen mochten vervolgens zelf een boom uitkiezen, waar ze aan kwamen te hangen.