Dansen leidt tot lang huwelijk

Hoogeveen - Wil Willems en Christien Willems-Eykelenkamp uit Hoogeveen vierden maandag het heuglijke feit dat zij elkaar 60 jaar geleden het ja-woord hebben gegeven. Onder anderen burgemeester Karel Loohuis kwam langs om zijn feliciaties over te brengen.

Wil en Christien zijn beiden geboren en getogen in Deventer. Ze hebben elkaar leren kennen via een nicht van Wil. Zij was bevriend met Christien en ze gingen samen dansen bij Wil thuis. Wil werkte toentertijd op de telefooncentrale bij de PTT in Deventer, Christien bij De Gruyter. Na een paar jaar verkering en enkele jaren verloofd te zijn geweest, zijn ze op 15 april 1959 getrouwd voor de wet. Op 2 mei 1959 volgde de kerkelijke inzegening in katholieke kerk Johannes Vianney in Deventer.

Ze gingen in Deventer wonen aan de Singel en kregen hier een dochter en een zoon. In 1960 kreeg Wil een baan ‘in de computers’ bij Honeywell Bull en het gezin verhuisde hierdoor enkele jaren later naar Hoogeveen, waar ze gingen wonen aan de Dr. Dassenstraat. Niet veel later kregen ze een eengezinswoning aan de Spechtlaan en hier werd nog een dochter geboren. Inmiddels zijn ze al weer ruim veertig jaar woonachtig aan de Tamboerlaan.

Budo-vereniging

Wil is, door de sport van de kinderen, zeker 20 jaar secretaris geweest bij de Budo- vereniging van Hoogeveen. Christien is door haar jongste dochter het peuterwerk ingerold en is jaren peuterleidster op De Dukdalf geweest.

Op 57 ½ jarige leeftijd ging Wil met pensioen en is sindsdien met tal van andere zaken bezig. Zo is hij al jaren vrijwilliger bij Senior-web en gaat bij ouderen langs die problemen hebben met hun computer. Ook is hij al vele jaren actief bij het KBO, eerst 20 jaar als secretaris en tegenwoordig als penningmeester. Christien heeft meer dan 30 jaar als vrijwilligster de bloemetjes verzorgd in het ziekenhuis. Momenteel is ze nog actief binnen de KDO met het organiseren van kaartavonden en zij zingt bij het kerkkoor.

Beachvolleybal

Ook werd er door het hele gezin altijd veel aan sport gedaan, waarbij volleybal toch wel de boventoon voerde. Helaas moest Wil het volleyballen opgeven door een blessure aan zijn achillespees, maar hij zit sindsdien dagelijks op zijn fiets. Christien is na een hernia operatie ook gestopt met volleyballen en gaat nu wekelijks naar een sportschool om een beetje fit te blijven.