Giphart geeft vrijheidscollege in Hoogeveen

Hoogeveen - In de aanloop naar en op 5 mei worden in heel Nederland ruim 40 Vrijheidscolleges gegeven door verschillende sprekers. De Vrijheidscolleges vinden voor de 7e keer plaats en worden georganiseerd in nauwe samenwerking met de Bevrijdingsfestivals en hun regionale partners. In Bibliotheek Hoogeveen geeft schrijver Ronald Giphart op donderdag 25 april om 19.30 uur zijn visie op vrijheid.

Schrijver Ronald Giphart (1965) heeft sinds zijn beroemde debuut ‘Ik ook van jou’ (1992) een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Zijn boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land. ‘Ik ook van jou’, ‘Phileine zegt sorry’ en ‘Ik omhels je met duizend armen’ werden met veel succes verfilmd.

Daarnaast is Giphart ook een echt podiumdier. Hij heeft menig theater in Nederland onveilig gemaakt tijdens zijn optredens onder andere samen met Bart Chabot. Giphart gaat graag culinaire en literaire experimenten aan. Zo schreef hij in 2017 een stuk tekst samen met een robot met daarin de onheilspellende zin: ‘Gaan wij Aardlingen in vrijheid de tweeëntwintigste eeuw halen?’

De entree is gratis en toegangskaarten zijn te bestellen via www.bibliotheekhoogeveen.nl

Kaartjes zijn ook verkrijgbaar bij Bibliotheek Hoogeveen en De Tamboer.