Drie regioclubs hebben in het paasweekend een dubbel programma

Hoogeveen - De derby van het voetbalweekend is Hodo-Pesse in 4E. Tevens betreft het de absolute topper tussen de koploper en de achtervolger.

Hodo, Pesse en Hoogeveen zondag spelen ook wedstrijden op Tweede Paasdag.

Zaterdag

1E: HZVV kon geen beslissende slag slaan bij Noordscheschut en leed haar tweede nederlaag van het seizoen. De voorsprong op ON bedraagt acht punten, zodat HZVV nog twee zeges nodig heeft of ON moet punten verspelen. HZVV ontvangt nummer twaalf vv Groningen, dat een mindere periode kent. Uit de laatste zeven duels won VVG er slechts een. In Groningen kwam HZVV echter niet verder dan 2-2. HZVV was twaalf duels ongeslagen, totdat het zaterdag verloor. Groningen verkeert in degradatiegevaar en vecht voor een van haar laatste kansen op handhaving. HZVV zal zich graag willen revancheren voor de nederlaag bij Noordscheschut en de 2-2 in Groningen. Noordscheschut staat vierde en gaat aan kop in de derde periode. De ploeg van trainer Marc van Meel gaat op bezoek bij nummer vijf Drachtster Boys. De Friezen zijn de vorm de laatste weken kwijt, want de ploeg verloor haar laatste vier wedstrijden en ook nog met ruim verschil. De ploeg kreeg maar liefst dertien treffers tegen. Drachtster Boys plaatste zich wel voor het KNVB beker toernooi door bij de laatste vier te eindigen. Er liggen winstkansen voor Noordscheschut.

2J: De Weide leed een dure nederlaag bij NEC Delfzijl, dat de Hoogeveners op de ranglijst passeerde. De ploeg van Marcel Smid zakte naar de elfde plaats en moet gaan oppassen niet in degradatieproblemen te komen. De thuiswedstrijd tegen nummer twaalf Klazienaveen is dan ook erg belangrijk. Bij verlies kan Klazienaveen op gelijke hoogte komen en dan komen de pd/wedstrijden wel erg dichtbij. De uitgespeelde wedstrijd tegen FC Meppel op 4 mei wordt dan erg belangrijk en het is zaak om de 2-1 voorsprong vast te houden of uit te breiden. De Weide is dringend toe aan een overwinning.

3D: Hoogeveen leed een dure thuisnederlaag tegen Lutten en zakte naar de vierde plaats. Hoogeveen gaat naar koploper SVM, dat dinsdag met 0-1 bij Bant won. In Hoogeveen werd het 0-0, maar SVM wil de titel pakken en heeft de vorm weer redelijk te pakken al zijn de zeges wel minimaal. Hoogeveen gaat voor de derde plek en een zege bij SVM zou een fraaie stunt zijn. Hollandscheveld haalde dinsdag opgelucht adem na de 3-1 winst tegen SCD ’83 en staat op de veilige elfde plaats. Hollandscheveld bezoekt nummer tien Avereest, dat zaterdag nipt met 2-1 bij Elim verloor. Avereest won van haar laatste vijf duels er een, maar won wel eerder met 1-3 in Hollandscheveld. Voor Hollandscheveld is het nu zaak meer afstand te nemen van de twaalfde plaats. ZZVV is goed bezig en won van de laatste vijf duels er vier. ZZVV gaat naar hekkensluiter Bant, dat nog maar negen punten verzamelde. In Zuidwolde kwam ZZVV niet verder dan 2-2 en dat viel tegen. Bant verloor haar laatste zes wedstrijden met onder andere uitslagen als 11-0 en 9-0. ZZVV is favoriet. Elim deed deze week goede zaken door nummer drie Nieuwleusen met 4-1 te verslaan. De ploeg gaat naar nummer acht Fit Boys, dat niet haar beste periode kent. Van de laatste vier duels won het maar een keer. In Elim werd het 5-0 en de ploeg mag tegen deze tegenstander eigenlijk geen puntverlies lijden. Theoretisch staat Elim bovenaan.

4E: Tiendeveen leed een gevoelige en onverwachte 0-1 nederlaag tegen hekkensluiter Borger. Het staat negende, maar heeft nog wel wat punten nodig om helemaal veilig te zijn. Nummer drie Onstwedder Boys komt op bezoek en dat is een lastige opgave. Onstwedder Boys verloor van de laatste veertien wedstrijden alleen van SCN. Tiendeveen ging in Onstwedde met 3-1 onderuit. Tiendeveen zal vooraf met een punt al tevreden zijn, maar misschien kan het voor een verrassing zorgen.

In 5F wordt dit weekend niet gespeeld.

Hoofdklasse A: Hoogeveen speelt dit Paasweekend twee wedstrijden. Vrijdagavond 19 april wordt de Drentse derby tussen Achilles 1894 en Hoogeveen gespeeld in Assen. Een bijzonder duel, omdat Achilles 1894 na dit seizoen ophoudt te bestaan en dan geen eerste elftal op zondag meer heeft. De ploeg staat veertiende, maar wil dit seizoen waardig afsluiten. Achilles is goed bezig, want het bleef in de laatste vier duels al drie keer ongeslagen. In Hoogeveen werd het 0-0, maar Hoogeveen is de favoriet in dit duel. Bij winst kan de ploeg van trainer Nico Haak de koppositie weer pakken. De vraag is hoe het na zes zeges op rij de 0-2 nederlaag tegen SDO verwerkt heeft. Paasmaandag gaat Hoogeveen op bezoek bij nummer negen Silvolde. Deze ploeg is goed bezig, want het won haar laatste drie duels. De ploeg is nog niet veilig, waardoor de 0-4 bij Fortuna Wormerveer zeer welkom was. In Hoogeveen won de thuisclub met 2-1. Als Hoogeveen echt afstand wil nemen van de concurrenten zal er gewonnen moeten worden, maar de Hoogeveners zullen flink aan de bak moeten.

2L: Zuidwolde speelt op Paasmaandag de uitwedstrijd tegen nummer vier Heerde. Zuidwolde lijkt zich uit de gevarenzone te gaan spelen. Van de laatste vier wedstrijden won Zuidwolde er drie, waardoor de ploeg momenteel op de veilige elfde stek staat. De van een wereldreis teuggekeerde Frans van Capellen deed zondag direct weer van zich spreken en zijn rentree komt voor Zuidwolde als geroepen. Heerde won van de laatste zeven duels drie keer, maar verloor vier keer. Als Zuidwolde meer afstand van de degradatiezone wil nemen zou een zege welkom zijn.

4E: Zaterdagavond om 18.00 uur wordt de topper in 4E gespeeld tussen Hodo en Pesse in Hollandscheveld. Pesse gaat aan kop met een punt voorsprong op Hodo. Bij winst kan Hodo de koppositie overnemen. Bij winst van Pesse is de voorsprong vier punten en zet het een goede stap naar de titel. Hodo is al twaalf duels op rij ongeslagen. Zondag werd DSC ’65 zonder problemen verslagen met 0-3. Pesse is negen duels op rij ongeslagen. De spanning is te snijden. De vraag is wie de zenuwen het meest in bedwang heeft.

Paasmaandag speelt Hodo weer een thuiswedstrijd. Dan komt nummer twaalf EHS ’85 naar Hollandscheveld. EHS heeft degradatiezorgen en won haar laatste vier wedstrijden niet. Onderschatting is echter niet op zijn plaats, want Hodo boekte in Emmerschans een moeizame 1-2 zege. Toch is Hodo zwaar favoriet. De ploeg is de laatste weken bijzonder effectief en dat is in deze beslissende fase zeer handig.

Pesse brengt op Paasmaandag een bezoek aan nummer drie Titan. Titan kende even een moeilijke fase, maar herstelt zich de laatste weken goed. Van de laatste vier duels won het drie keer. In Pesse werd het 1-1, maar Titan zal gebrand zijn op een zege. Een lastig karwei voor Pesse.