Rock your Boots strikt festivalhit MY BABY

Dedemsvaart –De eerste namen zijn bekend gemaakt voor het nieuwe Dedemsvaartse festival Rock your Boots: MY BABY, Ralph de Jong XL en hiphopformatie Het Gezelschap. Ronald Kuilder en Wouter Klomp houden zaterdag 20 juli het festival op het terrein naast de Formido.

Met deze drie namen zijn Kuilder en Klomp ontzettend blij. ‘MY BABY was echt een droom’, vertelt Kuilder. ‘We hadden niet durven hopen dat het zou lukken, maar de aanhouder wint. De Nederlands/Nieuw Zeelandse band is vooral te vinden in Engeland, Australië en Nieuw Zeeland en dan alleen op de grotere festivals (Glastonbury, Sziget, Lowlands, Pinkpop), dus we zijn er trots dat we deze naam aan kunnen kondigen. Live is de band echt een sensatie.’ Vorig jaar deed de band een grote clubtour door Nederland. MY BABY speelt muziek in de categorie funk, jazz, soul en rock. Hun debuutalbum My baby loves voodoo! werd genomineerd voor een Edison in de categorie Jazzism Publieksprijs. Ook is de band tweemaal genomineerd voor de NPO Radio 6 Soul & Jazz Awards in de categorie Beste Live Act en in maart 2016 won de band een Edison in de categorie Alternative voor het album Shamanaid.

Ook Ralph de Jongh is geen onbekende in Nederland. Met zijn unieke stijl en vaak op klompen legt hij als in een trance zijn ziel bloot tijdens zijn optredens. Dit keer staat hij met zijn 6-mans formatie op het podium.

Het Gezelschap is geweldige toevoeging

Het Gezelschap is  een spoken word/hiphop collectief met onder andere de frontman Jordy Dijkshoorn van hiphopsensatie De Likt. ‘We wilden ook een hiphopformatie op het festival hebben. We zijn blij dat we met Het Gezelschap een geweldige toevoeging voor het festival hebben.’ Het Gezelschap is een bijzonder mondig drietal nachtuilen met een voorliefde voor het gesproken – of geschreeuwde – woord. Ze leveren hiphopelectro zoals je van De Likt gewend bent, maar dan met vlagen blues en spoken word erdoorheen. Zo ontstaat een wisselwerking die op het eerste gezicht heel vreemd lijkt, maar in kern bijzonder goed aansluit.

De andere acts worden binnenkort bekend gemaakt.

De kaartverkoop is vandaag van start gegaan via www.rockyourboots.nl. Ook zoekt het festival nog vrijwilligers. Aanmelden kan via de site.