Jazzmeiden Olympia naar NK finale in Waalwijk

Hoogeveen - Het was zaterdag zover voor de jazzmeiden van Olympia, de NK finale in Waalwijk. Om kwart over zes vertrok de bus, gevuld met supporters en natuurlijk de danssterren van Olympia.

In de voorrondes die gehouden werden in Holwerd, was de D-selectie 9-12 jaar van Olympia eerste geworden. Daarna volgde een tweede voorronde in Almelo. Uiteindelijk werden zij zesde, waarmee ze de finale hebben behaald.

In een bomvolle sporthal hadden zich de andere finalisten in de D-categorie uit heel Nederland verzameld. Er werd gedanst in vier verschillende categorieën: D 6-9 jaar, D 9-13 jaar, D tot en met 16 jaar en D 16 jaar en ouder. Het werd een spannende ochtend. Elke groep die danste was goed. Het was aan de jury om te bepalen wie het beste had gedanst. De punten lagen niet al te ver uit elkaar. Bij de uitslag kwam Olympia op de negende plek uit. Een mooie prestatie en een ervaring die niet gauw vergeten zal worden door Lisa, Veerle, Sanne M, Sanne B, Saffira, Caitlin, Myrthe, Michelle, Allissa, Dian en hun trotse juf Grietje van den Hof.