Hollandscheveld doet zichzelf tekort

Hollandscheveld - Vorige week wist Hollandscheveld een knappe overwinning te boeken bij Lutten. Ook SVM wist te verrassen en versloeg Elim. Waar de doelpunten vorige week rijkelijk vloeiden, bleef het vandaag bij 0-1.

De eerste mogelijkheid was voor Hagen. In de eerste minuut kreeg hij een vrije schietkans, het schot ging voorlangs. Hollandscheveld begon sterker aan het duel en na vijf minuten was het Snippe die kon uithalen. Ook zijn schot trof geen doel. De thuisploeg wist elkaar makkelijk te vinden. Ook het feit dat er drie snelle aanvallers stonden opgesteld, zorgde ervoor dat Hollandscheveld op de helft van SVM kon acteren. Vos mocht na een kwartier voor het eerst optreden. Een corner kon onschadelijk worden gemaakt. De daaropvolgende tien minuten waren erg tam van beide kanten. Vervolgens nam Hollandscheveld weer de overhand. Na een halfuur spelen had Snippe de 1-0 op de schoen. Over links sprintte hij de defensie voorbij. Op het moment van schieten stuitte de bal op en vloog het schot over. Uit het niets kwam SVM op voorsprong. Een afvallende bal werd opnieuw ingebracht. De bal werd neergelegd bij de tweede paal en kon worden ingekopt door de spits van SVM: 0-1. Vervolgens ging Hollandscheveld door waar het gebleven was: aanvallen. Via een knappe combinatie kwam Hagen vrij. Zijn schot werd gekeerd door de doelman en de rebound werd tenauwernood weggewerkt door de laatste man.

In het tweede bedrijf begon Hollandscheveld beter. Tot tweemaal toe kreeg Hagen een schietkans. Vanaf links sneed hij naar binnen en schoot op doel, maar tweemaal was de bal een prooi voor de doelman. Hollandscheveld zag kansen om een resultaat te behalen. Een halfuur voor tijd maakte Diphoorn zijn rentree. Okken maakte plaats en Sikken schoof door naar de spitspositie. SVM gaf niet thuis en het was dan ook een wonder dat de ploeg op voorsprong stond. Een kwartier voor tijd werd de eerste kans voor SVM genoteerd. Het was Vos die met een uitstekende reflex de bal uit het doel hield. Het slotoffensief van Hollandscheveld was er wel, maar SVM hield de pot goed dicht. Een kopbal vanuit een corner en schoten buiten de zestien waren de enige wapenfeiten die volgden. In de slotfase kreeg Hollandscheveld nog een grote kans. Een vrije bal werd versierd door De Jonge. Koopman legde aan, de doelman had veel moeite met zijn schot. In tweede instantie werd alsnog gekeerd. Na 90 minuten was SVM uitbundig van vreugde en dit zei wel genoeg over het spelverloop. Eindstand: 0-1.

Opstelling: Vos, Span, Sikken, M. Mol, Van Nuil. Hagen, Koopman, Heikki. Snippe, Okken (66’ Diphoorn), Zomer.

Komende dinsdag mag de oranje brigade alweer aantreden. Om kwart voor 7 wordt er afgetrapt tegen SCD uit Dedemsvaart op Sportpark De Oosthoek in Hollandscheveld.

Man van de wedstrijd:

Mike de Jonge