De Weide doet zichzelf tekort bij NEC Delfzijl

Delfzijl - In het belangrijke duel om uit de gevarenzone te blijven heeft De Weide zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen. In het duel tegen NEC Delfzijl kwam de ploeg van trainer Smid op een vroege achterstand.

Binnen het halfuur slaagde de thuisploeg er in om de voorsprong te verdubbelen. De Weide was niet scherp en slaagde er niet in om de thuisploeg haar wil op te leggen. Slordig balverlies leidde veelvuldig tot gevaarlijke momenten voor het doel van de groenwitten. Na de thee wel een herstel, maar enkele prima mogelijkheden werden vervolgens niet benut. Via Buining kwam de verdiende aansluittreffer voor De Weide, maar via een strafschop kwam de thuisploeg opnieuw op een marge van twee doelpunten. De Weide was in de tweede helft duidelijk scherper en kwam via een doelpunt van Strijker terug tot 3-2. Ondanks enkele prima mogelijkheden in de slotfase wist de thuisploeg stand te houden en pakte hiermee drie belangrijke punten in de strijd om weg te blijven van een nacompetitie plek.

Misverstand

Met slechts twee punten minder dan de groenwitten was NEC Delfzijl een geduchte concurrent voor een veilige plek in deze spannende competitie. De eerste mogelijkheid kwam voor De Weide. Na een misverstand tussen Benjamins en Strijker kon doelman Klasens van de thuisploeg ingrijpen. Na slordig balverlies van Buining wist de thuisploeg via Ennaciri te profiteren en kwam in de dertiende minuut op een 1-0 voorsprong.

De Weide probeerde het initiatief te nemen, maar het bleef slordig spelen en gaf zo de thuisploeg de mogelijkheid om gevaarlijk te counteren. Het schot van Noordhoff ging echter ruim naast. De Weide had een prima kans op de gelijkmaker, maar na een fraaie combinatie ging het schot van Joost Bosma rakelings naast. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong via Zimmerman, die zijn schot van ruim vijfentwintig meter langs een kansloze doelman Hemmes zag gaan.

Na de hervatting wel een scherper De Weide, maar doordat de thuisploeg zich terugtrok op eigen helft hadden de groenwitten moeite om de openingen te vinden. Na een prima pass van Coulier een mogelijkheid voor Bosma, wist de thuisploeg nog de nul vast te houden. Na een actie van invaller Belt kreeg De Weide een corner toegewezen. Bij de tweede paal kon Buining de aansluittreffer binnen koppen (2-1). Even later was het Bosma die na een pass van Coulier bijna de gelijkmaker wist te scoren. De Weide voerde de druk op en kreeg prima mogelijkheden op de gelijkmaker via Strijker en Benjamins. Na een counter die door van Veen onreglementair werd gestopt kreeg de thuisploeg een strafschop. Via Tualena werd dit omgezet in de 3-1. De Weide toonde veerkracht en kwam in de slotfase via Strijker nog terug tot 3-2. Dit bleef ondanks herhaaldelijk inzetten de eindstand.

Man van de wedstrijd: geen