Jeffrey Bosma wint GigaG run (veel foto's!)

Hoogeveen – Jeffrey Bosma is voor de tweede keer op rij winnaar geworden van de GigaG run, gevolgd door Julian Castaign.

De spannende race op een afstand van 1 kilometer gaat achter de Hoofdstraat langs en start en finisht op dezelfde plek als de Cascaderun. ‘10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1‘, klinkt het uit de speakers. Knallend gaan ze van start.

De groep is net gestart, of de eerste, Jeffrey dus, komt als eerste over de finish. Bezweet, maar voldaan. Op de voet volgt Julian, die hartstikke blij is. ‘Ik heb bijna niet getraind’, vertelt Julian trots. ‘Jeffrey is een echte concurrent. Tijdens de eerste Giga G run werd ik eerste, vorig jaar tweede. Ik vind het geweldig om te doen. Ik wandel veel en heb een goede conditie.’

Ook Michelle Zwake uit Zuidwolde is blij met haar prestatie. ‘Het ging heel goed. Tijdens de Bikkelloop in Zuidwolde ben ik gevallen en daar heb ik nog steeds een beetje last van. Ik heb goed getraind, veel op het veld bij mijn moeder voor het huis. Ik ken dit parcours goed, dus ik was niet bij de verkenning. Hardlopen vind ik erg leuk. Ik heb ADHD en daarom is hardlopen fijn om rustig te worden.’

Mariska van Boeyen komt ook voldaan over de finish. ‘Het ging hartstikke goed! Ik heb mijn tijd verbetert. Vorig jaar had ik 8.07 minuten, nu 7.44. Ik train ook veel, dus ik ben blij dat ik vooruit ga. Dit is een geweldige run. Graag wil ik vaker hardlopen, ik zoek alleen nog iemand om dat mee te doen. Ik ben slechtziend en daardoor kan ik niet alleen’, zegt ze lachend. En dan is het tijd voor een ijsje, een sinaasappel of een banaan. Dik verdiend.