Kindcentrum wordt fors duurder

Hoogeveen - De bouw van het nieuwe kindcentrum in Wolfsbos gaat 6,6 miljoen euro kosten. Dat is 78 procent meer dan begroot. De sterke prijsstijgingen in de bouw zijn de oorzaken van deze stijging.

Dat de kosten van het kindcentrum fors duurder zouden uitvallen was al bekend, maar de exacte omvang daarvan werd gisteravond tijdens een presentatie van wethouder Jan Steenbergen in de gemeenteraad duidelijk. De gemeente wil het financiële gat in de begroting voor het kindcentrum dichten door geld dat voor onderwijshuisvesting gereserveerd was voor 2021 en 2022 nu al uit te geven.

Inge Oosting (PvdA) vroeg of dit niet ten kosten ging van andere scholen. Dit was volgens de wethouder niet het geval. ‘Er is geen specifieke lijst wanneer we welke school aanpakken. Er is een prioriteitenlijst. Wanneer er geld voor investeringen in een schoolgebouw is kijken we naar deze lijst’, aldus Steenbergen. ‘Bovendien heeft de raad afgesproken dat er pas gebouwd wordt wanneer we onder niveau 3 zetten en daar zit nu geen enkel schoolgebouw in Hoogeveen onder.’