Heren en dames Olhaco spelen duels van de waarheid

Hoogeveen - De volleybalcompetitie kent voor de heren en dames van Olhaco een zinderende ontknoping. De heren van Olhaco hebben in het thuisduel met Woudenberg een zege nodig en dan nog is het afhankelijk van Hovoc. De dames van Olhaco hebben uit bij Sneek 3 ook een zege nodig, maar ook dan hangt het van andere ploegen af of de ploeg zich rechtstreeks handhaaft. De spanning is te snijden.

De heren van Olhaco leverden bij EVV een knappe prestatie door met 1-3 te winnen. De ploeg staat nu negende met een punt meer dan nummer tien Hovoc. Nummer vijf Woudenberg komt op bezoek. De gasten hebben zich al ruimschoots gehandhaafd, maar hebben nog wel de kans als vierde te eindigen. De promovendus kan terugkijken op een uitstekend seizoen. Vooral thuis was de ploeg moeilijk te verslaan, maar buitenshuis won het ook vier keer.

Woudenberg is een echt sterkte tegenstander

Olhaco pakte de meeste punten ook thuis en kwam in uitwedstrijden niet verder dan twee uitzeges. In Woudenberg verloor Olhaco met 3-1. Olhaco moet winnen en dan mag het hopen dat concurrent Hovoc minder punten haalt in de uitwedstrijd bij Sneek. Een 4-0 zege is in ieder geval genoeg, maar dat wordt een zware opgave. Dat lukte dit seizoen maar een keer. Olhaco hoopt dat het door het thuispubliek gesteund zal worden, zodat handhaving een feit wordt. Woudenberg is echter een sterke tegenstander, Olhaco zal in een supervorm moeten zijn. De wedstrijd Olhaco-Woudenberg begint zaterdag in sporthal Trasselt om 18.30 uur.

De dames van Olhaco staan tiende, dat zou pd-wedstrijden betekenen. De ploeg van trainer Marcel Veldscholten gaat op bezoek bij het reeds gedegradeerde Sneek 3, dat elfde staat. Olhaco zal met 0-4 willen winnen, maar dan nog is het afhankelijk van De Bevers, SVI en Donitas 3, die net boven Olhaco staan. Bij een nederlaag speelt Olhaco pd-wedstrijden om handhaving realiseren. Daar gaat de ploeg liever niet vanuit. Het zal tegen Sneek 3 een topprestatie moeten leveren en dan hopen op gunstige resultaten van de concurrenten. Ook hier is de spanning te snijden.