Dames Olhaco spelen te wisselvallig

Hoogeveen - De dames van Olhaco gaan een heel spannend weekend tegemoet. Door de 1-3 nederlaag tegen Donitas 2 staat de ploeg van trainer Marcel Veldscholten nog steeds op een promotie-degradatieplaats.

Olhaco zal zaterdag bij het gedegradeerde Sneek 3 moeten winnen om zich te handhaven, maar dan nog is het afhankelijk van enkele andere ploegen.

Olhaco speelde tegen Donitas 2 een set goed, maar in de andere drie sets kwam de thuisclub aanvalskracht tekort. Olhaco startte met Margit Habing, Dorien Wobben, Mirte van der Werf, Cyanne Werkman, José Dorland, Nadine Knol en libero Ingrid Baas. Veldscholten kon dus weer beschikken over Dorien Wobben en Ingrid Baas, maar Romee Veenstra was nog niet inzetbaar wegens een blessure.

Gebrek aan aanvalskracht

Het probleem van Olhaco was het gebrek aan aanvalskracht over een hele wedstrijd. Bij vlagen kwamen de aanvalsters uitstekend door, maar die goede periodes werden te gemakkelijk afgewisseld met mindere fases. ‘We missen inderdaad power aan het net aan de buitenkant. Als je de aanvalskracht vergelijkt met Donitas 2, hebben we het nog niet eens zo slecht gedaan,’ vindt Marcel Veldscholten. ‘We maken gewoon te veel onnodige fouten. De pass was niet zo slecht, maar het is niet constant genoeg. Donitas heeft veel meer slagkracht dan wij en dan mag je met een punt nog best blij zijn. In de derde set hebben we goed gevolleybald, maar dat niveau kunnen we helaas geen hele wedstrijd vasthouden.’

In de eerste set bleef Olhaco tot 15-15 heel goed bij, maar daarna beging de thuisclub te veel fouten, waardoor Donitas 2 kon uitlopen naar 20-25.

Te wisselvallig

In de tweede set speelde Olhaco opnieuw te wisselvallig. Het kwam zelfs voor met 8-5, maar daarna liet Olhaco de gasten weer ontsnappen. De tweede set ging met 16-25 ruim naar de Groningse studenten. In de derde set bracht Veldscholten Elizanne de Vries voor Nadine Knol in de ploeg. Vanaf het beginsignaal was Olhaco goed bij de les. Verdedigend stond het ineens als een huis, maar ook serverend bracht Olhaco de gasten regelmatig in de problemen. Door goede opslagseries van Elizanne de Vries en Margit Habing liep Olhaco uit naar 25-17.

Olhaco wilde graag meer, maar in de vierde set zat dat er geen moment in. Ook in deze set was de thuisclub niet constant genoeg. Na 8-8 liep Donitas 2 weg naar 18-25. Daardoor wordt het zaterdag zeer spannend voor Olhaco. Rechtstreekse degradatie is afgewend, maar om promotie-degradatiewedstrijden te voorkomen is de enige keuze voor Olhaco om zaterdag met 0-4 van Sneek 3 te winnen.