Gekleurd Grijs gaat dit jaar in actie

Hoogeveen - Onder de titel 'Gekleurd Grijs in Actie!’ openen zo’n 80 theaters, musea, kunstenaars, orkesten, muziek- en kunstencentra in Drenthe in april hun deuren speciaal voor senioren. De organisaties bieden een breed scala aan creatieve activiteiten, voorstellingen en tentoonstellingen. Ook in Hoogeveen.

Muziekliefhebbers zijn 13 april welkom bij de feestelijke afsluiting van ‘Meziek uut Veen’ in Het Podium, een muziekproject over muziekbandjes uit de jaren 1965-1985. In Nieuweroord vindt op 7 april een huisconcert plaats met werken van Franz Schubert en tijdgenoten en De Hoogeveense Harmonie geeft samen met het NNO Blaaskwintet op 7 april een concert in De Tamboer.

Sport Drenthe vertelt 12 april in Bibliotheek Hoogeveen hoe we ons brein fit kunnen houden. Bij Kunstencentr Scala kunnen op 10 april amateurkunstenaars deelnemen aan de workshop Artistiek Onderzoek. De exacte data, tijden en kosten van alle activiteiten in de provincie zijn te vinden op de website www.gekleurdgrijs.nl of in het programmaboekje dat onder andere bij bibliotheken en welzijnsorganisaties te verkrijgen is.

Op zaterdag 20 april 2019 vindt het gratis toegankelijke Gekleurd Grijs Festival plaats in Diever. Een festival voor jong en oud, met muziek, theater, dans, workshops, exposities en een gezellige festivalmarkt.

Gekleurd Grijs is een project van Stichting Kunst & Cultuur (K&C). Met Gekleurd Grijs wil K&C zoveel mogelijk senioren stimuleren op pad te gaan naar voorstellingen, rondleidingen, tentoonstellingen en actief deel te nemen aan workshops. Meedoen aan kunstzinnige en creatieve activiteiten verbindt, brengt levensvreugde en is goed voor de gezondheid, het welbevinden en de persoonlijke ontwikkeling, meent de organisatie.