Willeke Dost-speurder Jan Huzen is weer op vrije voeten

Koekange - Jan Huzen, de man die op zoek is naar de verdwenen Willeke Dost, is door de politie vrijgelaten. Dat meldt hij op Facebook.

De zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Huzen is dinsdagmiddag aangehouden door de politie. De politie vroeg hem al zich te melden op het bureau, maar hij wilde doorgaan met zijn werkzaamheden. Daarom kwam er een agent naar een weiland in Ter Haar, waar Huzen op dat moment aan het werk was, om hem aan te houden.

Huzen werkte volledig mee en stapte zelf in de politieauto. Hij werd aangehouden, omdat de politie hem mondeling en schriftelijk gewaarschuwd had om te stoppen met het oproepen van mensen om te graven. Ondanks alle waarschuwingen heeft hij gisteren aangegeven dat er een groep mensen bereid zou zijn hem te helpen bij het graven. Volgens de politie was de maat nu vol, meldde zij op Twitter. 

De politie liet Huzen onlangs weten dat hij zich schuldig maakt aan erfvredebreuk en opruiing als hij zou doorgaan met zijn graafacties. Dit zijn strafbare feiten waarvoor hij kan worden vervolgd. Ondanks deze waarschuwing maakte de Emmenaar onlangs bekend dat hij deze week toch een nieuwe graafactie wilde opzetten. ‘Justitie blijkt onbetrouwbaar’, verklaarde hij. ‘Ze onderhoudt geen contact met mij, zoals ze wel had beloofd. Ze geeft geen informatie. Op deze manier verdwijnt het in de doofpot. Dat willen we niet. Dus dan moeten we nu maar een keer doorpakken.’

Op de Facebook-pagina ‘Zoekactie Willeke Dost’ riep Huzen mensen op hem te helpen. Het was niet bekend wanneer de graafactie gepland stond.

De 15-jarige Dost verdween 27 jaar geleden spoorloos. Volgens Huzen zijn eerdere zoekacties door de politie niet goed uitgevoerd.  

  


Gerelateerd nieuws