De Weide pakt de punten tegen VEV

Leek - De Weide reisde afgelopen zaterdag naar Leek om aan te treden tegen VEV ’67. Opnieuw een cruciaal duel om uit de onderste regionen te blijven, immers de thuisploeg stond met twee punten meer op een zesde plek op de ranglijst en verloren afgelopen week van DESZ, waar De Weide in de slotfase de punten liet aan Griffioen.

Na tweemaal driekwartier wedstrijd onder leiding van een bijzonder warrig leidende scheidsrechter Lania wist De Weide deze week in de slotfase toch de volle winst te pakken en daarbij de thuisploeg in ontreddering achterliet. Dit ging ten koste van Frank Benjamins, die op de bank mocht plaatsnemen.

Coulier keerde terug in de basis

Ook terug in de basis Coulier, die teruggekeerd was van een kort buitenlands verblijf. De eerste aanval voor de groenwitten ging via Strijker, maar de defensie van de thuisploeg stond goed geposteerd, zodat deze mogelijkheid geen resultaat opleverde. Vervolgens al snel een gele kaart voor Dekker, waarvan er deze middag nog een paar zouden volgen voor andere spelers in het groenwit. In de vijftiende minuut een prima kans voor De Weide, maar een voorzet van Belt kon door Strijker bij de eerste paal niet achter de doelman worden gewerkt. De thuisploeg kreeg een vrije bal te nemen, maar het schot van Visser mistte de juiste richting. In de vierentwintigste minuut een mogelijkheid voor de gastheren, maar de kopbal van Dijk na een vrije trap ging ruim over het doel van Hemmes. Na een pass van Coulier kon Strijker doorgaan, maar Elderman van de thuisploeg kon op de lijn redding brengen.

Na de thee kwamen beide ploegen ongewijzigd terug op het veld. Na slordig balverlies bij De Weide een mogelijkheid voor de thuisploeg, maar het schot van Kevin de Vries ging ruim naast. Ook een doelpoging van invaller Soeten leverde geen gevaar op voor De Weide. Het spel golfde wel op en neer maar beide ploegen waren slecht in staat om gevaarlijk voor de goal te komen. Na een voorzet van Strijker kon een verdediger van de thuisploeg te nauwer nood voorkomen dat de bal in het doel zeilde. Even later opnieuw een hachelijk moment voor de thuisploeg. Waar De Weide vroeg om een strafschop na een overtreding op Belt binnen de beruchte lijnen, wuifde de arbiter dit resoluut weg en beloonde het slechts met een corner. Trainer Smit bracht met Frank van Veen, Nick Muysson en Frank Benjamins aanvallende impulsen binnen de lijnen. Vlak voor het eindsignaal viel de beslissing deze middag. Na een fraaie pass wist Muysson de bal over doelman Blauwwiekel te liftten en de 0-1 was een feit. De thuisploeg zette nogmaals aan en dit noopte doelman Hemmes in de slotfase nog tot een sublieme redding op een inzet van Dijk. Hiermee hield hij de stand op een 0-1 winst. Volgende week krijgt De Weide koploper Pelikaan S. op bezoek.