Kamermuziekfestival op galerie Wildevuur

Regio - Live klassieke muziek in cultuurhistorische gebouwen. Dat is wat Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumentenfonds aanbieden tijdens het NMF kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten op 5, 6 en 7 april.

In galerie Wildevuur op landgoed Hiemstrastate in Hooghalen speelt op zaterdag 6 april van 14.15 uur tot 16.00 uur een fortepianist en een celliste werken van onder andere Mozart. Het wordt een klassiek concert ter ere van een uniek instrument: Artem Belogurov speelt op een splinternieuwe fortepiano.

Op 23 locaties door heel Nederland vinden ruim zeventig concerten plaats. Concerten worden uitgevoerd door piepjonge en zeer ervaren musici van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en gecombineerd met een rondleiding door het gebouw. In het landhuis op landgoed Hiemstrastate, Rijksmonument en toonbeeld van de Amsterdamse School is Galerie Wildevuur gevestigd.

De galerie, de bijgebouwen en de beeldentuin zijn een inspirerende ontmoetingsplek voor kunstenaars, kunstliefhebbers en nu ook een inspirerende ‘concertzaal’ voor musici. Voorafgaand aan het concert vertelt eigenaar Philip Wildevuur over het landhuis en de galerie.

Meer info of kaarten bestellen, kijk op: www.natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival