EHBO’ers krijgen Taart van de Week

Pesse - De Taart van de Week van Bakkerij Mulder gaat deze week naar Roland Baas, Françie Sprakel en Carla van der Spek van de EHBO-afdeling Pesse.

Baas en Sprakel kregen vorige week de grote zilveren C.B. Tilanus jr.-medaille uitgereikt omdat zij al 40 jaar eerstehulpverleners zijn. Sprakel heeft jarenlang jeugdleden opgeleid en weet bij de lessen aan leraren Sport, die lid zijn van de vereniging, altijd weer verrassend echte ongevalssituaties te creëren. Baas, mede-oprichter van de afdeling Pesse, is sinds 1984 instructeur en geeft sinds de oprichting lessen bij de afdeling Pesse. Veel eerstehulpverleners hebben bij hem hun EHBO-opleiding gevolgd. Hij is adviseur van het bestuur.

Beide jubilarissen zijn gewaardeerde leden die zich steeds belangeloos inzetten om anderen te blijven scholen in de eerste hulp. Van der Spek ontving de zilveren districtsonderscheiding van EHBO Nederlands voor haar jarenlange inzet als voorzitter van de afdeling Pesse. Na 16 jaar draagt zij de voorzittershamer over.