De neuroot en de gehoorgestoorde

Hoogeveen - Toneelvereniging De Magneet geeft zaterdag 30 maart een uitvoering van het blijspel De neuroot en de gehoorgestoorde. De voorstelling begint om 19.30 uur.

Het stuk, geschreven door Janny Spijker, gaat over twee bijzondere buren. Aan de ene kant woont Arthur, die graag zijn stereo op vol zet. Aan de andere kant woont Gitta, die haar frustraties afreageert op de tussenwand van beide woningen. Gitta besluit plotseling op vakantie te gaan en laat het aan haar zus Geja over om de problemen, die ze achterlaat, op te lossen.

Arthur komt op een ongewone manier in contact met Geja en aarzelend ontstaat er iets tussen die twee. Een probleem waar Geja zich voor geplaatst ziet, doet haar besluiten een dubbelrol te spelen. In de rol van Gitta leeft ze zich helemaal uit en is ze knettergek. Op dat moment verschijnt Arthur. Hij heeft net een punt achter zijn slepende relatie gezet en komt als vrij man, vol verwachting. Maar hij schrikt zich lam van de Geja (of is het Gitta), die hij daar tekeer ziet gaan.

Tot overmaat van ramp, komt de ex-vriend van Geja ook opdagen en stelt zichzelf voor als de psychiater van Geja. De situatie lijkt hopeloos, maar... Gitta komt weer terug. Uitgerust en strijdvaardig.

Nieuwe leden

De toneelvereniging is uitgebreid met een aantal nieuwe leden: Edgar Henne, Karin Mulderij, Bennie Smale en Henk Jurriens. Karin als nieuweling krijgt er al steeds meer lol in. De anderen hebben reeds jarenlange ervaring als amateurtoneelspeler. In de pauze hebben is er een verloting met als hoofdprijs een Senseo-apparaat.