Dikkie Dik zet Tamboer op stelten

Hoogeveen - De voorstelling Dikkie Dik & Ik is zondag 31 maart tweemaal te zien in De Tamboer. Met fysiek spel, veel slapstick en een gezonde dosis humor brengen twee acteurs de wereld van Dikkie Dik tot leven.

Ze spelen een spel met verdwijnen en verschijnen, met fantasie en werkelijkheid en kruipen in de huid van de beroemde oranje kat. 

De wereld van een kat

Op vier pootjes lopen en niet praten, maar wel kopjes geven. Zomaar gaan liggen op hele gekke plekken of juist druk over de toetsen van de piano rennen. Dansen met je beste vriendjes en stiekem in de vissenkom grabbelen. Om daarna lekker te dromen over alle spannende avonturen die je meemaakt. In Dikkie Dik & Ik mag het allemaal. Het is feest, want de oranje kater is jarig.

 

Kattenperspectief

Een theaterervaring die al begint zodra het publiek over de drempel van het theater stapt. Vanaf dat moment bevinden zij zich namelijk in de wereld van de bekende rode kater. Objecten en mogelijkheden worden gezien vanuit kattenperspectief. Zo is bijna alles een slaapplek en het kleed kan zomaar van de uitvergrote tafel getrokken worden. In de voorstelling beweegt Dikkie Dik zich middels interactieve projecties en videobeelden door de ruimte.

Dikkie Dik & Ik is een foyer- en zaalprogramma in één: een knaller van een combinatie die als geheel moet worden beleefd. Met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

Kaarten voor deze voorstellingen zijn te verkrijgen op www.detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.