De Weide verliest nipt tegen Griffioen

Oosterwolde - De Weide heeft het uitduel in Oosterwolde niet in winst weten om te zetten. Tegen Griffioen, dat met drie punten meer op de vijfde plek op de ranglijst stond, ging de ploeg van het trainersduo Smid en V.d. Sleen in de slotfase alsnog ten onder. Ondanks uitstekend keeperswerk moest doelman Hemmes in blessuretijd toch nog de 1-0 incasseren. De Weide zakt door deze nederlaag naar de tiende plek op de ranglijst.

Op een moeilijk te bespelen grasmat trad De Weide in Oosterwolde aan tegen de thuisploeg Griffioen. De gastheren begonnen met vertrouwen aan het thuisduel.

De Weide leed veelvuldig balverlies

Dat leverde in de beginfase via een snel uitgevoerde counter al een mogelijkheid op voor spits Wagenaar, maar zijn inzet ging naast. Even later leverde een foutieve terugspeelbal van Vos bijna de voorsprong op voor de gastheren, maar doelman Renzo Hemmes redde fantastisch. De Weide leed veelvuldig vroegtijdig balverlies, maar de thuisploeg wist hier in de beginfase nog niet van te profiteren.

Doelman Hemmes moest redding brengen op een vlammend schot van opnieuw Wagenaar. Ook doelman Veerman moest even later in actie komen op een schot van Joost Bosma. Door een verdedigende slipper van Buining een mogelijkheid voor de gastheren, maar opnieuw was doelman Renzo Hemmes attent en keerde deze inzet. Beide ploegen bleven volharden in een trage opbouw en de foute passes waren schering en inslag, zodat voor het opgekomen publiek weinig te genieten viel.

In de slotfase gaat De Weide toch nog onderuit

Na de thee een ongewijzigd spelbeeld. De thuisploeg kreeg even later een vrije trap te nemen op de rand van de zestien. Het schot van Wagenaar smoorde in de goed opgesteld muur en in de rebound was het een attente doelman Hemmes die de bal oppakte. Even later was het opnieuw Hemmes die zijn klasse toonde bij een scrimmage voor het doel en de bal tot corner wist te verwerken. De wedstrijd leek De Weide een puntje op te leveren, maar in de absolute slotminuut was het een wanhoopsschot van Terpstra die De Griffioen alsnog de zege bezorgde. De bal verdween via de hand van doelman Hemmes en de binnenkant van de paal in het doel. Eindstand 1-0.