Peddelaars werken toe naar 2e editie Roodtoer

Hoogeveen - Toerclub De Peddelaars uit Hoogeveen is nu al volop bezig met de voorbereiding van de Roodtoer, een fietsevenement dat voor de tweede keer plaatsvindt. De toer is door wielersportbond NTFU gewaardeerd met het keurmerk ‘Xtra Goed Geregeld’.

Roodtoer is een fietsevenement voor elke sportieve fietser: van beginner tot gevorderde, met variatie in afstand en ondergrond. Het evenement bestaat uit uitdagende routes op drie verschillende ondergronden: road, off-road en gravel. Het clubhuis en de wielerbaan van De Peddelaars aan de Bentincksdijk in Hoogeveen is aangewezen als start- en finishlocatie.

Unieke plekken

Deelnemers van de Roodtoer maken kennis met unieke plekken in de provincie Drenthe. Er is voor elke fietser een uitdagende route. ‘We garanderen dat de deelnemers van de Strade Bianche minimaal 30% onverharde stukken in de route krijgen. Dit is een uniek percentage, waar wij als organisatie trots op zijn’, aldus de organisatie.

Op verschillende pauzeplaatsen onderweg kunnen de deelnemers bijkomen en wordt eten en drinken uitgedeeld. De verzorging onderweg is van een hoog niveau, aldus de organisatie. Deelnemers kunnen zichzelf en hun fietsmaten testen op stroken en wegen die zij nog niet kennen. De dag wordt geëindigd met het uitwisselen van sterke verhalen, onder het genot van een biertje.

Aanvulling

‘Een mooie aanvulling is dat wij dit jaar als toervereniging gaan samenwerken met de renvereniging van de Peddelaars’, vertelt bestuurslid Martijn Kamphuis. ‘Omdat zij in hetzelfde weekend hun 50-jarig jubileum van de jeugdafdeling vieren.’ Vanuit deze afdeling zijn Erik Dekker, Jens Dekker, Fleur Nagengast, Martin Hendriks, Herbert Dijkstra, Marcel Luppes en Richard Luppes bekende namen.

Meer informatie en voorinschrijven, kijk op roodtoer.nl.