De Weide ontsnapt op miraculeuze wijze

Hoogeveen - De Weide heeft na de puntendeling van afgelopen week bij DZOH in het thuisduel tegen Omlandia wel de volle winst weten te behalen. Eenvoudig ging dat echter niet tegen de op de dertiende plek op de ranglijst bivakkerende Groningers.

Langzaam maar zeker begint de ziekenboeg bij de groenwitten weer wat leeg te raken. Zo kon trainer Marcel Smid weer beschikken over aanvaller Jasper Strijker, die na een vervelende blessure weer op de bank plaats kon nemen. Na balverlies bij de gasten een mogelijkheid voor Frank Benjamins, maar zijn inzet leverde enkel de eerste corner van de wedstrijd op. In de beginfase een voorzichtige opbouw bij de groenwitten, waarbij de gasten het initiatief bij de thuisploeg liet. De Weide kon weinig gevaar stichten tegen een tegenstander die sterk in de defensie bleef. Na een counter mogelijkheid bij de gasten was het doelman Hemmes die met een uiterste reactie de inzet van Bolhuis tot corner kon verwerken. Een paar minuten later een prima mogelijkheid voor De Weide, maar helaas belandde een strak schot van Frank Benjamins op de kruising van paal en lat.

De Weide kwam lastig tot opbouw en leed veelvuldig balverlies door met name erg slordig te zijn in de passing. Na een overtreding op Frank Benjamins een vrije trap voor de thuisploeg, maar de inzet van Luchtenberg belandde in de muur. Na een prima pass van V.d. Graaf op Frank Benjamins kwam de beste kans , maar het schot van Benjamins ging via het been van een verdediger rakelings naast het doel. Na een prima aanval over de rechtervleugel volgde een uitstekende voorzet van Belt op Benjamins. Bij de tweede paal was het Benjamins die De Weide op een verdiende voorsprong schoot. Met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg gingen beide teams een de thee.

De Weide speelde slordig

Na de rust een ongewijzigd spelbeeld. De Weide had wel het initiatief, maar bleef volharden in slordige passes en leed daardoor teveel balverlies om de gasten, die met weinig verwachtingen naar Hoogeveen waren gekomen, definitief te verslaan. Naarmate de tweede helft vorderde kwam bij de gasten steeds meer het besef boven, dat er deze middag toch iets te halen viel op het sportpark Schutlanden. De Weide probeerde wel steeds druk te zetten, maar doordat veel passes bij een andere kleur terecht kwamen, kwamen de gasten steeds meer in de wedstrijd. Met Jasper Strijker binnen de lijnen voor Sander Benjamins probeerde trainer Smid, na ruim een uur, meer aanvallende impulsen in zijn ploeg te krijgen. Na een fraaie actie van Belt kwam de bal voor het doel, maar Benjamins kreeg de bal niet onder controle, waarmee een prima kans op de 2-0 verloren ging.

Trainer Smid bracht in de 70e minuut van Veen binnen de lijnen voor Belt. In 72e minuut ontsnapte de thuisploeg aan de gelijkmaker van Omlandia, toen na een vrije trap de bal voor het doel werd gebracht en de inzet van Meijer nipt naast ging. Na een prima actie van Strijker bracht hij vanaf de linker vleugel de bal voor bij de tweede paal, maar de inzet van Frank van Veen werd door een verdediger van de gasten voor de lijn gekeerd. Een aloud spreekwoord ging even later weer op, toen een pass vanaf de rechtervleugel door Oosterbeek tot de gelijkmaker werd omgezet. De Weide zette de gasten wel weer onder druk, maar ook die kregen na de gelijkmaker weer hoop op een nog beter resultaat. De Weide drong in een rommelige slotfase toch weer aan om alsnog de volle winst te behalen.

Omlandia kreeg echter via Bolhuis een dot van een kans, maar zijn schot ging rakelings naast. De Weide zette nogmaals aan en na een combinatie tussen van Veen en Paters viel de bal pardoes voor de voeten van Luchtenberg. Luchtenberg behield de controle en schoot de bal beheerst langs doelman de Boer van de gasten. Hiermee bezorgde hij de Weide in de slotfase alsnog de volle winst: 2-1.