Heb je al een time management cursus gevolgd?

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Nu we er weer volop op uit kunnen, raken onze agenda’s weer in sneltreinvaart vol. We hebben het altijd ‘druk, druk, druk’, zowel in sociale als in zakelijke zin. Want, ook op ons werk wordt er alsmaar meer van ons verwacht. Het uitgelezen moment dus om daar eens wat aan te doen!

Volg daarom de cursus time management van Björn Deusings. De ervaren timemanagementcoach geeft regelmatig één- of meerdaagse cursussen. Zo ook in Zwolle. Dat klinkt wellicht ietwat saai en zakelijk. Het tegendeel is waar! De cursus zit boordevol praktische tips en technieken waarmee je direct aan de slag kunt in jouw veeleisende (werk)omgeving.

Aan de slag met tijdgebrek

De passie van Björn ligt bij slimmer werken en werkprocessen optimaliseren. Hij zoekt naar praktische, uitvoerbare oplossingen die vol te houden zijn voor iedereen.

Mensen die willen, zoeken mogelijkheden. Mensen die niet willen, zoeken redenen.

Zijn cursus time management biedt de nodige oplossingen en laat redenen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je leert tijdens de cursus hoe je om moet gaan met het continu gevoel van tijdgebrek, afleidingen en een overvolle mailbox door uit te vogelen hoe je prioriteiten en grenzen stelt, productiever wordt en weer grip krijgt op je werkzaamheden. Dit zorgt voor een helder(der) hoofd, meer plezier in je werk en een betere balans tussen je werk- en privéleven.

Tips voor thuis

Wil je zelf alvast aan de slag? Uiteindelijk begint time management bij het creëren van overzicht. Een simpele manier om dit te doen, is door alles uit je hoofd op papier te zetten. Deze oefening wordt ook wel de ‘gedachtendump’ genoemd.

1. Schrijf alles op dat jouw aandacht heeft. Werkelijk alles dat in je opkomt, moet op papier.

2. Zorg dat je niets over het hoofd ziet. Ga de lijst nog eens stap voor stap na. Heb je écht alles opgeschreven?

3. Terugsnoeien. Schrik niet van de omvang van de lijst; het geeft inzicht in waar je prioriteiten liggen. Schrap of delegeer taken die niet jouw tijd en aandacht verdienen.